Sminktetoválás

A sminktetoválás egy olyan esztétikai tetoválás beavatkozás, mellyel a bőr legfelső rétegeibe (hámréteg) pigmentálunk erre a célra kifejlesztett speciális, orvosilag tesztelt sminktetováló pigmentekkel. Ezzel a tulajdonképpen tartós sminkkel az arcunkat előnyére emeljük, azaz kiemeljük adottságainkat.

Fontos tudni, hogy nem megváltoztatni kell egy Nő arcát, hanem kiemelni szépségét.

Olykor valóban nagy változás történik általa az arcon, de nem ez az elsődleges. Legtöbb esetben a szemöldököt szépítjük, hiszen ezzel van a legtöbb problémánk. Nem elég ívelt, lefelé csap a vége, ezáltal szomorú tekintetet kölcsönöz, vagy éppen hiányzik az eleje, túl vékony, vagy hiányos, és még lehetne sorolni. Teljesen egyéni a megkeresés oka, de egy a közös… mindenki szép, üde és fiatalos akar lenni. A szemöldök tetoválás az egyetlen, amit valóban mindenkinek lehet tökéletesíteni, hiszen ez adja arcunk keretét.

A sminktetováláshoz tartozik az ajaktetoválás, mellyel kiemelhetjük ajkunkat, naturális színekkel de akár élénk színekkel is tehetjük, ezzel formáljuk az ajkat, teltebb hatást érünk el általa, és ami szerintem fontos, hogy üde megjelenést ad egész arcunknak.

Tartósságát illetően több évre számíthatunk, általában 3-4 évig tartja meg szép színét, de függ a szín telítettségétől, illetve a pigment minőségétől, szakember precíz munkájától is. Magyarországon az érettebb hölgyek kérik többnyire, nekem ez a tapasztalatom. A szemhéjtetoválás pedig a szem formázásáról szól, általa valóban kiemelhetjuk a szemet, ha megfelelő technikával dolgozunk. Érzékeny szeműeknek is nagyon ideális, hiszen ezt nem fogja lekönnyezni. 

Tudatosnak kell lenni ebben a szakmában, és szerintem nagyon fontos a vendégeink figyelmét felhívni arra, hogy mi az előnyös számára, hiszen nem minden esetben tájékozottak erről a hölgyek.

A sminktetoválás nem szól örökre, tartósságát illetően pár évig tart. Ám a szemhéj esetében nem fog teljesen kikopni, így legyünk nagyon megfontoltak, mielőtt döntést hozunk.

Mennyi idő elkészíteni?

A sminktetoválások elkészítésének ideje függ a tetovált terület nagyságától és a technikától. Szemöldök esetében két óra, szemhéj 1-2 óra, ajaktetoválás esetén 2-3 órát vesz igénybe

Fájni fog?

A sminktetoválás területén belül a szemöldök általában nem mondható fájdalmasnak, a tapasztalatok azt mutatják, illetve nekem is van természetesen. Én sem véltem annak, de ettől még használunk erre a célra készült érzéstelenítő termékeket. 

A szemhéj és ajak már egy sokkal szenzitívebb terület, de nem kell aggódni, mert megfelelően van érzéstelenítés ezeken a területeken is.

Mennyire tartós?

A sminktetoválások tartóssága néhány évre szól, de mindegyik területnek más a kopási ideje. Ezen belül is természetesen lehet vendégként változó, hiszen ahogy nincs egyforma szervezet, úgy nincs egyforma kopási idő sem. Ettől eltekintve van egy körülbelüli időszak, amire lehet számítani. 

Szemöldöknél technikától és színtől függően 1-2 év, szemhéjnál ugyan nem kopik ki,  vagy nagyon ritka, de frissíteni általában a fekete, vagy az igen intenzív sötét színeket szükséges 2-4 éven belül. 

Ajaktetoválást általában 3-5 évente szükséges frissíteni, de egy élénkebb szín itt sem tűnik el teljesen, csak tompul a szín. Természetesen mindig vannak ezeken belül, illetve kívül eső időszakok is. 

A szemöldököt én szeretem 1-1,5 évre mondani a vendégeimnek, mert a természetes finom technikát képviselem, így az általam készült szemöldökök tartóssága legtöbb esetben inkább ezen időszakba sorolhatóak.

Mire számíts a gyógyulási idő alatt?

Amikor elkészül a sminktetoválás, előfordulhat, hogy erősebb az összhatás, illetve a rákövetkező napokban ez sajnos mélyül is, és árnyalatokkal sötétebbnek tűnik a szemöldök, de az ajak esetében is ez van. A gyógyulási időszak alatt találkozhatnak még a vendégek egyenetlenséggel, ez főként az ajaknál jellemző, ami teljesen normális, és célszerű türelmesen várni a varr leesését. A másik ijedtségre okot adó időszak a varr leesése utáni időszak, amikor is a szín mintha eltűnt volna, egyes esetekben még a szín is érdekes, nem megfelelő, de ez is csak átmeneti, ugyanis a hámréteg még nem épült vissza teljesen, ami eleve 4-6 héten belül történik, így egy sminktetoválásnál türelmesnek kell lenni, hogy leteljen ez az idő. Jellemzően a mikropigmentálás után 3 hétre már beáll a szín. Fontos tudni, hogy ez nem egy smink, amit sminkelésnél megszoktunk, hanem a bőrbe injektálunk pigmentet, aminek idő kell, hogy beépüljön és új sejtsor is képződjön a gyógyulás során, amikor is a lemezkék felépülésének köszönhetően a fény el tud nyelődni a bőrben, ezáltal fog tudni a szín is élni.

gyógyulási idő összesen 4 hét, ebből az első hét, amikor várhatóan leesik a varr, ami a tetoválás miatt képződik. Azaz ez alatt az 1 hét alatt erősebb a tetoválás, amit türelmesebben kell kezelni, illetve ez idő alatt erre a célra készült speciális utóápolóval kell kenni, amiről részletes tájékoztatást adunk. A korrigálást minimum 4, de inkább 6 hétre az első tetoválást követően végezzük. Innen kezdve számoljuk a tartósságot, területtől és technikától függően.

Minden esetben van korrekció, amit az ár tartalmaz, mert nem tudjuk a kopási arányt megjósolni, és ezzel tökéletesítjük szakemberként a munkánkat. Ez mindenkinél így történik, hiszen minden kolléga ugyanezt megtanulja és tapasztalja, hogy erre szükség van, de ritka esetben előfordul az is, hogy nem  szükséges korrkekció.”

Forrás: Bwnet.hu – amit a sminktetoválásról tudni kell